Creatief & verrassend helder

Wie wij zijn

Frankenhuis B.V.

Frankenhuis is de top Specialist voor duurzame verwerking/vernietiging van textiel. Hoogwaardige techniek, focus op hergebruik. Frankenhuis heeft een breed netwerk op het gebied van recycling en circulair denken. Het bedrijf staat open voor samenwerking met ontwikkelaars van nieuwe toepassingen voor textielvezel (waaronder chemische textielrecycling). Frankenhuis werkt samen met haar leveranciers en afnemers om de beste afzetmogelijkheid te vinden voor het aangeleverde textiel.

Verscheidene textielstromen worden verwerkt. Verdergaande productontwikkeling en innovatie leidt tot het zo hoogwaardig mogelijk opwerken van:

  • Post-consumer kleding
  • Bedrijfskleding en uniformen (vertrouwelijke vernietiging)
  • Productie restanten, waaronder jute, matrasafval, polyester- en viscose stromen
  • Bad- en bed-textiel

De nieuwe eigenaren

Frankenhuis heeft nieuwe eigenaren gekregen. Per 1 januari 2016 is het bedrijf overgenomen door: Hannet de Vries-in’t Veld en Tich Vanduren (op foto links resp. rechts).

Participatiemaatschappij Wadinko heeft een minderheidsbelang.

De Vries en Vanduren zijn twee ondernemende dames met “industriebloed” in de aderen, beide met brede ervaring in de recyclingbranche en qua achtergrond complementair aan elkaar.

Wadinko is een participatiemaatschappij en heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Provincie Overijssel. Met Wadinko aan boord is Frankenhuis in staat versneld te groeien. Daarnaast is een goed samenwerkingsverband ontstaan met de Rabobank.

De oude naam Frankenhuis is weer in ere hersteld en het logo in een nieuw jasje gestoken.

Naast de aandelen VARlFrankenhuis is de kunstgrasvervezelaar overgenomen van Attero te Wilp-Achterhoek. Deze productielijn is verplaatst van Wilp naar Haaksbergen en ingezet voor het vervezelen van textiele stromen. Op deze wijze wordt in korte tijd een verdubbeling van de productiecapaciteit gerealiseerd.

Wie wij zijn
Wie wij zijn
Wie wij zijn
Wie wij zijn
Wie wij zijn
Afspraak maken?

Contact

Frankenhuis B.V.
Elektrostraat 5, 7483 PG Haaksbergen

+31 (0)53 57 27 575

Laatste nieuws

Worn to reborn

Artikel in het magazine 'Bewerken' van maart 2018

Lees meer

Frankenhuis in het NOS journaal

Frankenhuis was op 13-07-2016 te zien op het NOS Journaal van 20.00 uur. Veel winkeliers komen kleding niet kwijt en deze kleding moet worden vernietigd. Per jaar belanden er 1,2 miljoen nieuwe kledingstukken in de verbrandingsoven of shredder. Frankenhuis maakt gebruik van zo’n shredder om kleding te vernietigen en de textiele vezels vervolgens duurzaam te hergebruiken. 

Lees meer