creative & surprisingly clear

Nachricht

Frankenhuis heeft een nieuwe eigenaar

VAR|Frankenhuis heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Per 1 januari 2016 is het bedrijf overgenomen door de nieuwe eigenaren: Hannet de Vries-in't Veld en Tich Vanduren, samen als meerderheidsaandeelhouder en Wadinko als minderheidsaandeelhouder.

 

Wadinko kiest met belang in Frankenhuis voor duurzame investering

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een minderheidsbelang genomen in de hoogwaardige textielrecycler Frankenhuis B.V. in Haaksbergen. Daarmee investeert Wadinko opnieuw in de circulaire economie, een sector met veel groeipotentie.

Frankenhuis levert materiaal voor slofjes

Marike Jansman maakt op bestelling prachtige handgemaakte schoenen en laarzen (Volpes) en sloffen (rrrts). Onlangs heeft zij met materiaal dat zij van Frankenhuis heeft ontvangen deze sloffen gemaakt.

Hergebruik wordt de trend

Hergebruik van oude materialen wordt de trend van 2014. 

Frankenhuis uit Haaksbergen is een bedrijf dat textiel recyclet, onder meer voor de auto-industrie. Daarnaast verwerkt het bedrijf gebruikte KLM-kleding tot badslippers, kofferriemen en laptoptassen. Peter Bos van het bedrijf komt in het programma EDNED vertellen over de jongste ontwikkelingen.


Tüv certificering Frankenhuis/Texperium

Frankenhuis: als eerste gecertificeerd voor vernietiging vertrouwelijk kleding 

Certificeringsinstituut TÜV Rheinland heeft aan directeur Peter Bos van textielrecycler en textielgrondstoffenleverancier Frankenhuis uit Haaksbergen, het eerste certificaat overhandigd voor de vertrouwelijke vernietiging van textiel.