creative & surprisingly clear

Wadinko kiest met belang in Frankenhuis voor duurzame investering

Zwolle – Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een minderheidsbelang genomen in de hoogwaardige textielrecycler Frankenhuis B.V. in Haaksbergen. Daarmee investeert Wadinko opnieuw in de circulaire economie, een sector met veel groeipotentie.

 Frankenhuis, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1884, vervezelt verschillende textielstromen, waaronder postconsumer. Daarbij gaat het om het uitrafelen van textiele resten tot vezels en het vertrouwelijk vernietigen en voor hergebruik geschikt maken van uniformen en merkkleding. Voor die laatste activiteit is Frankenhuis als enige Nederlandse onderneming in december 2013 gecertificeerd door TÜV-Rheinland. Begin dit jaar is het bedrijf overgenomen door Hannet de Vries-in’t Veld en Tich Vanduren. De Vries en Vanduren verdienden ruimschoots hun sporen bij grotere concerns: ‘Met onze overname is Frankenhuis in een nieuwe fase van zijn bestaan gekomen. En met de deelname van Wadinko kunnen we versneld inzetten op groei met de ontwikkeling en implementatie van hoogwaardige textielrecycling in een markt, waarin jaarlijks tot 235 kiloton textielafval omgaat. Nu al worden we ‘best in class’ beoordeeld door afnemers.’

 Groeipotentie

Volgens Wadinko-directeur René Wolfkamp is de deelname in Frankenhuis om meerdere redenen zeer interessant. ‘Om te beginnen is de circulaire economie een economie met veel groeipotentie. Daarin duurzaam te investeren middels een deelname in een specialistisch bedrijf past erg goed binnen onze strategie. Uiteraard speelde ook het werkgelegenheidsaspect mee in het besluit om te participeren in Frankenhuis. Wat ons op dat vlak aanspreekt is dat het bedrijf zowel hoog- als laagwaardige werkgelegenheid biedt. De directie voorziet zelfs een groei van 23 naar 35 fte, waarmee weer een belangrijke impuls wordt gegeven aan de totale werkgelegenheid in ons werkgebied.’

 Over Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende Ondernemersleningen. Ook geeft Wadinko een impuls aan de kwaliteit van ondernemen in zijn werkgebied met de Wadinko Academie en het Wadinko Traineeship. De bedrijven waarin Wadinko participeert, zijn bij voorkeur gericht op de maakindustrie en zakelijke dienstverlening. Door hun innovatieve karakter zijn het juist deze bedrijven die volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie hebben. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer R. Wolfkamp, tel. 038 - 425 93 60. Kijk ook op www.wadinko.nl.