nl
Bel me terug

Laat hier uw gegevens voor ons achter

Ik ga akkoord met het privacystatement

Hergebruik wordt de trend en de rol van de gemeente hierin

Frankenhuis realiseert zich dat de inzameling en recycling van textiel uit huishoudelijk afval een grote bijdrage kan leveren aan het behalen van de milieudoelstellingen door Gemeenten. Gemeenten formuleren steeds vaker specifiek beleid om de textielinzameling op een hoger peil te brengen.

Hier speelt Frankenhuis op in door een actieve rol te spelen bij het verwerken van niet herdraagbare kleding ingezameld vanuit huishoudelijk afval. Zij adviseert Gemeenten hoe het beste de kleding gesorteerd kan worden, waardoor zoveel mogelijk niet herdraagbare kleding vervezelt wordt en derhalve niet verbrand hoeft te worden.

Hoewel gemeenten niet altijd directe invloed hebben op het verwerkingsproces van textiel, kunnen zij in hun selectie van inzamelaar/verwerker indirect wel degelijk invloed uitoefenen op de wijze van verwerking door aanvullende duurzaamheidseisen te stellen. De consument kan overtuigd worden eveneens slechte kwaliteit textiel op bijvoorbeeld de milieustraten aan te bieden in de textielcontainers. Frankenhuis zal dit proces actief ondersteunen.

De sortering en verwerking van textielvezels biedt bovendien kansen voor social return.

 

Samenwerking met Twente Milieu

In dit kader is al een eerste project gestart in de Regio Twente. hierin wordt samengewerkt met Stichting Texperium, Regio Twente, Provincie Overijssel en Oost NV.