Creatief & verrassend helder

Textielvezels

Van textiel worden nieuwe grondstoffen gemaakt voor herverwerking in diverse industrieën. Tijdens het productieproces worden textiele resten uitgerafeld tot afzonderlijke vezels.

Tijdens de productie worden de niet textiele resten, zoals metaal, ritsen en knopen, automatisch uit het materiaal verwijderd. Het aandeel stof wordt tot een minimum beperkt in het eindproduct en niet vervezelde delen worden uit het materiaal gefilterd.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om uw textiele resten in loon te verwerken.

Op verzoek vindt sortering plaats. Dit betreft sortering van textiel op kleur of structuur van de kleding. Tijdens productie kunnen verschillende soorten textiele stromen worden gemengd om tot het juiste eindproduct te komen (specialties).

Effilochage levert de volgende hoofdgroepen aan vezels op:

  1. Katoen
  2. Acryl
  3. Polyester
  4. Wol
  5. Specialties

Frankenhuis heeft zich ontwikkelt tot een specialist op het gebied van het leveren van op maat gesneden producten aan haar klanten. Dit betekent dat binnen de hoofdgroepen allerlei variaties mogelijk zijn en ook verschillende hoofdgroepen met elkaar in bepaalde verhoudingen worden geproduceerd. Dit vergt goed overleg met de klant, het doen van proeven, nemen van monsters, uit laten voeren van testen. Reachrapporten zijn op verzoek en tegen betaling aan te leveren.

Elke textielvezel heeft specifieke eigenschappen welke benut kunnen worden. Hierbij valt te denken aan luchtdoorlatendheid, vochtregulerend, goede isolator, elasticiteitsmodulus, al dan niet aantasting door bacteriën en schimmels, slijtage, e.d. Frankenhuis helpt graag bij het zoeken naar de voor de klant optimale samenstelling!


 

Textielvezels
Textielvezels
Textielvezels
Textielvezels
Offerte aanvragen