Creatief & verrassend helder

Vezelproducten

Van met name oude kleding worden nieuwe grondstoffen gemaakt voor herverwerking in diverse industrieën. Tijdens het productieproces (effilochage) worden textiele resten uitgerafeld tot afzonderlijke vezels. Het materiaal wordt eerst in stukken gesneden. Vervolgens wordt het met grote walsen tot vezels uitgerafeld. Tenslotte worden de vezels in balen geperst.

Tijdens de productie worden de niet textiele resten, zoals metaal, ritsen en knopen, automatisch uit het materiaal verwijderd. Het aandeel stof wordt tot een minimum beperkt in het eindproduct en niet vervezelde delen worden uit het materiaal gefilterd.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om uw textiele resten in loon te bewerken. Dat kan zowel op de effilochage afdeling als bij de sorteerafdeling.

Op verzoek vindt sortering plaats. Dit betreft sortering van textiel op kleur of structuur van de kleding. Tijdens productie kunnen verschillende soorten textiele stromen worden gemengd om tot het juiste eindproduct te komen (specialties).

Effilochage levert de volgende hoofdgroepen aan vezels op:

  1. Katoen
  2. Acryl
  3. Polyester
  4. Specialties

Er bestaat een grote verscheidenheid aan vezelsoorten. De belangrijkste tweedeling bestaat uit enerzijds de natuurlijke vezelsoorten en anderzijds de kunstmatige vezelsoorten.

De natuurlijke vezel kan voortkomen uit plantaardige vezels, zoals katoen en jute of uit de dierlijke vezels van o.a. het schaap en de zijderups.

De mens heeft zelf echter ook diverse vezelsoorten kunstmatig tot stand gebracht. Hierbij is het onderscheid te maken tussen de natuurlijke vezels gemaakt vanuit de cellulose van de bomen, zoals viscose en lyocell en de synthetische vezels, zoals polyester en acryl.

Frankenhuis heeft zich ontwikkelt tot een specialist op het gebied van het leveren van op maat gesneden producten aan haar klanten. Dit betekent dat binnen de hoofdgroepen allerlei variaties mogelijk zijn en ook verschillende hoofdgroepen met elkaar in bepaalde verhoudingen worden geproduceerd. Dit vergt goed overleg met de klant, het doen van proeven, nemen van monsters, uit laten voeren van testen. Reachrapporten zijn op verzoek en tegen betaling aan te leveren.

Elke textielvezel heeft specifieke eigenschappen welke benut kunnen worden. Hierbij valt te denken aan luchtdoorlatendheid, vochtregulerend, goede isolator, elasticiteitsmodulus, al dan niet aantasting door bacteriën en schimmels, slijtage, e.d.

Frankenhuis helpt de klant bij het zoeken naar de voor de klant optimale samenstelling!


 

Vezelproducten
Vezelproducten
Vezelproducten
Vezelproducten
Offerte aanvragen