nl
Bel me terug

Laat hier uw gegevens voor ons achter

Ik ga akkoord met het privacystatement

Historie

Frankenhuis Textielrecycling vroeger Frankenhuis Textielrecycling huidig

1874 

Salomon Frankenhuis legde de grondslag voor het bedrijf. In een tijd dat de katoenindustrie vaste voet kreeg in Twente, vlak aan de Duitse grens. Tien jaar later, in 1884, kwam zijn zoon Heiman in de zich zeer sterk uitbreidende onderneming. Op dat moment ontstond de firma S. Frankenhuis & Zoon BV.


1935

In Engeland werd een nieuw bedrijf gevestigd: S. Frankenhuis & Son. In dezelfde periode werd een handelskantoor in Parijs opgericht: Holfra. De zoon van Heiman Frankenhuis, Salomon Frankenhuis, start in de zaak. Door zijn betrokkenheid en scherpzinnigheid, breidde de onderneming haar terrein uit over de hele wereld.

1978

Salomon werd opgevolgd door zijn schoonzoon, John Bos, die toen al 20 jaar voor de onderneming werkzaam was. Onder zijn leiding kwam er een periode van herinvesteren. Dit leidde tot een grootschalige uitbreiding van de productie en opslagfaciliteiten in Haaksbergen. Met het oog op de 21ste eeuw, bracht John Bos zijn zoon Peter in de zaak. In 1992 werd, na intensief marktonderzoek, de firma Frankenhuis Fleece BV opgericht. Frankenhuis Fleece BV richt zich op de productie van vliezen.

2012

Er tekent zich een faillissement af voor het bedrijf. Eind dat jaar bundelen VAR in Wilp-Achterhoek en Frankenhuis in Haaksbergen hun recyclingactiviteiten en zijn een joint venture aangegaan. Beide ondernemingen concentreren zich op het terugwinnen van grondstoffen uit afvalstoffen en de inzet ervan bij het maken van nieuwe producten. Uit deze joint venture is VARlFrankenhuis ontstaan gevestigd in een nieuw pand te Haaksbergen.

2014

Er werd afscheid genomen van Peter Bos als aandeelhouder en een jaar later ook als bedrijfsleider. Op dat moment viel Frankenhuis als 100% dochteronderneming onder de vlag van Attero. Dat laatste bedrijf zag uiteindelijk textielverwerking niet als kernactiviteit. De Vries en Vanduren zagen hun kans en hebben per 1 januari 2016 de meerderheid van de aandelen verworven met Wadinko als minderheidsaandeelhouder.

2018

Boer Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Frankenhuis te Haaksbergen. Met deze strategische overname sluit Boer Group de keten in de circulaire economie voor post-consumer textiel. Nu de strategische positionering en de werkgelegenheid binnen Frankenhuis verzekerd zijn, nemen participatiemaatschappij Wadinko en Hannet de Vries-in ’t Veld afscheid van Frankenhuis. De directie van Frankenhuis wordt voortgezet door Tich Vanduren. Met de integratie van Frankenhuis binnen Boer Group wordt gezorgd voor een constante aanvoer van grondstoffen en kan een verdere groei in de productie van mechanisch gerecycleerd post-consumer textiel worden gerealiseerd.