Creatief & verrassend helder

Uw oude kleding in een nieuw product: een win-win situatie!

Textiel dat ter vernietiging wordt aangeboden, wordt gelost op de eigen beveiligde vernietigingslocatie van Frankenhuis. De locatie is 24 uur per dag aangesloten op onder andere bewakingssystemen en elektronische toegangscontrole. Na vernietiging verwerkt Frankenhuis de kleding tot vezels en perst het in balen. Dit kan op verzoek zelfs binnen 24 uur!

Tijdens elk van de processtappen wordt het materiaal en eventueel de emballage nauwkeurig gewogen en massabalansen opgesteld. De aanbieder van het textiel ontvangt na vernietiging een verklaring die vermeldt om welke soort goederen het gaat, de hoeveelheid, door wie en wanneer textiel is aangeleverd, wanneer textiel is vernietigd en op welke wijze.

Er verdwijnt nu nog teveel textiel in de ovens van afvalenergiecentrales. Dit is vernietiging van een waardevolle grondstof. Textiel is uitstekend in te zetten voor nieuwe producten. Dit geldt zowel voor (beroeps)kleding, die om diverse redenen niet in de huidige vorm hergebruikt mag of kan worden, als voor ander textiel.

Bij Frankenhuis krijgt dit textiel een 2e leven!

Als klant kunt u ervoor kiezen, van de vezels nieuwe producten te laten maken. Herkenbaar door de eigen bedrijfskleuren! Deze producten kunt u bijvoorbeeld:

  • als relatie- of kerstgeschenk weggeven aan personeel,
  • als actie voor klanten gebruiken of
  • schenken aan een goed doel.

Dit vereist maatwerk en de mogelijkheden zijn mede afhankelijk van de hoeveelheid en structuur van de aangeboden materialen. Zie verder voor mogelijke toepassingen de Producten-shop.

Uw oude kleding in een nieuw product: een win-win situatie!
Uw oude kleding in een nieuw product: een win-win situatie!
Uw oude kleding in een nieuw product: een win-win situatie!
Offerte aanvragen